Туристи всіляко взаємодіють з тваринами для створення контенту, щоб заробляти гроші, залучаючи глядачів на YouTube.

Влада Камбоджі почала розслідування знущань над мавпами в Ангкорі, який є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Про це повідомляє The Associated Post.

Туристи, які приїжджають в один з найбільших індуїстських храмових комплексів, активно взаємодіють з місцевими мавпами і знімають цей процес на відео. Однак почали з'являтися випадки насильства над тваринами.

Наприклад, на одному відео мавпеня бореться і звивається, намагаючись вирватися від чоловіка, який тримає його за шию над бетонним резервуаром, раз по раз поливаючи водою.

На іншому відео чоловік грається зі статевими органами молодого самця макаки, який сидить на вапняковій брилі зі стародавнього храму, щоб збудити його на камеру.

"Мавпи мали би мешкати в дикій природі, де вони і повинні жити, але зараз з ними поводяться як з домашніми улюбленцями. Туристи створюють контент, щоб заробляти гроші, залучаючи глядачів на YouTube, а для нас це дуже велика проблема", - стверджує Лонг Косал, речник APSARA.

Хоча жорстоке поводження з мавпами не завжди є явним, APSARA та Міністерство сільського господарства розпочали розслідування, щоб зібрати докази для судових позовів проти найбільш серйозних порушників.

Відео зазвичай включають тісну взаємодію з мавпами, що порушує їхній особистий простір. Також, незважаючи на заборону годування, туристи приносять тваринам їжу.

Мавпи, які чекають на ласощі, але не отримують їх, стають більш агресивними і небезпечними для відвідувачів.

Крім того, пошук їжі у туристів також приваблює мавп з навколишніх джунглів до стародавніх пам'яток, де вони відривають шматки храмів і завдають іншої шкоди.