Рішуче засуджуючи ракетні обстріли території Ізраїлю з боку угруповання Хезболла, Україна закликала сторони протистояння до максимальної стриманості, аби запобігти переростанню конфлікту у масштабну регіональну війну.

У Міністерстві закордонних справ України зреагували на обстріли території Ізраїлю з боку угруповання Хезболла, закликавши сторони до стриманості. Про це інформує пресслужба відомства у вівторок, 1 жовтня.

"В Україні з тривогою стежать за розвитком подій у Ліванській Республіці, зокрема у контексті рішення Держави Ізраїль розпочати обмежену сухопутну операцію на території Лівану", - мовиться у повідомленні.

Рішуче засуджуючи ракетні обстріли території Ізраїлю з боку угруповання Хезболла, Україна закликала сторони протистояння до максимальної стриманості, аби запобігти переростанню конфлікту у масштабну регіональну війну.

Також у відомстві висловили занепокоєння через зростання у Лівані кількості біженців та ВПО у зв’язку з наявним військовим конфліктом, наголосивши на важливості уникнення жертв серед цивільних.

"Необхідно якнайскоріше покласти край насильству в регіоні. Мирний та процвітаючий Ліван є запорукою стабільності усіх країн Близького Сходу".