Швидше за все, йдеться про техніку, яка нещодавно їхала в колонах на трасі М5 Гомель - Мінськ, вважають журналісти.

У Білорусі біля наметового містечка "вагнерівців" стоїть близько 500 одиниць колісної транспортної техніки, повідомляє білоруська служба Радіо Свобода.

Проаналізувавши супутникові знімки Planet Labs від 19 липня, журналісти дійшли висновку, що загалом поблизу наметового містечка поблизу села Цель перебуває не менше 485 одиниць техніки.

"Серед них: близько 55 тентів, деякі з причепами; близько 320 автомобілів, схожих за габаритами на пікапи УАЗ, фургони, мікроавтобуси УАЗ (так звані "буханки"), мікроавтобуси типу "Газель", УАЗ Патріоти, легкові автомобілі; близько 45 автобусів різних модифікацій; близько 65 вантажівок різних модифікацій, у тому числі не менше 8 платформ з обладнанням на них, переважно будівельним. Майже вся техніка розташована біля будівель, схожих на склади, а також стоянки військового містечка. Видно, що деякі машини знаходяться в такому положенні, яке свідчить про те, що їх, можливо, розвантажують. Частина машин припаркована біля самих наметів. Серед спостережуваних об'єктів важкої військової техніки не видно", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що, швидше за все, йдеться про техніку, яка нещодавно їхала в колонах на трасі М5 Гомель - Мінськ.