І Джо Байден, і Дональд Трамп можуть завершити праймеріз достроково, майже за три місяці до офіційної дати їх закінчення – 4 червня.

Колишній президент США Дональд Трамп набрав достатню кількість делегатів, щоб забезпечити собі висування на президентські вибори від Республіканської партії. Про це повідомив телеканал CNN у середу, 13 березня

Вказано, що Трамп забезпечив собі успіх ще до остаточного підрахунку голосів на попередніх виборах (праймеріз) у Джорджії, Вашингтоні, Міссісіпі та на Гаваях. Він заручився підтримкою 1219 делегатів майбутнього з'їзду партії за необхідного мінімуму у 1215.

"Це був чудовий день перемоги… Але тепер ми повинні повернутися до роботи, тому що у нас найгірший президент (Джо Байден – ред.) в історії країни. Ми не збираємося витрачати час на святкування. Ми святкуватимемо через вісім місяців, коли завершаться вибори. 5 листопада, я вважаю, увійде як найважливіший день в історії нашої країни", – заявив Трамп.

Раніше стало відомо, що мінімальний поріг необхідної кількості делегатів з'їзду демократів подолав діючий президент Джо Байден.

Таким чином, Байден та Трамп можуть завершити праймеріз достроково, майже за три місяці до офіційної дати їх закінчення – 4 червня. Проте офіційне оголошення колишнього та чинного глав держави кандидатами в президенти відбудеться лише на з'їздах Демократичної та Республіканської партій, які відбудуться влітку.