Шольц отримав 26%, що на 10 відсоткових пунктів менше, ніж торік. Цього року він посів 12-те місце за рейтингом схвалення, тоді як у 2022 році був на третьому.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус отримав найвищий рейтинг схвалення серед усіх німецьких політиків у щорічному опитуванні агенції INSA на замовлення щотижневика Bild am Sonntag. Про це у ніділю, 24 грудня, пише Аussiedlerbote.

За даними опитування, 42% людей сказали, що хотіли б, аби Пісторіус мав більший вплив у німецькій політиці. Зокрема, так сказали 55% виборців СДПН, 58% виборців "Зелених" і 48% виборців ВДП, а також 56% прихильників консервативної опозиційної коаліції ХДС/ХСС.

Попередниця Пісторіуса на посаді голови Міноборони ФРН, Крістін Ламбрехт в минулому році мала рейтинг схвалення на рівні 16%.

Рейтинг канцлера Німеччини різко впав. Шольц отримав 26%, а це на 10 % пунктів менше, ніж торік. Цього року він посів 12-те місце за рейтингом схвалення, тоді як у 2022 році був на третьому.

Багато інших членів уряду Шольца також втратили від 5 до 7 відсоткових пунктів у порівнянні з їхнім рейтингом схвалення у 2022 році.