Президент Франції Еммануель Макрон наголосив, що росія не повинна перемогти у війні, яку розв'язала проти України. Про це він сказав під час пресконференції з Президентом України Володимиром Зеленським і канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Парижі напередодні, повідомляє УНН з посиланням на RFI.

«Ми підтримуємо Україну. Твердо. І з рішучістю супроводжувати її до перемоги та відновлення її законних прав… Ми продовжуватимемо зусилля у плані оборонних поставок» (відповідно до «оперативних потреб»), - заявив французький президент.

Макрон також зазначив, що Україна до перемоги може розраховувати на підтримку Франції та інших європейських союзників, а "росія не може і не повинна перемогти".

Президент Франції ще раз підтримав «мирний план із 10 пунктів», який Зеленський запропонував ще на листопадовому саміті G20. Серед пунктів плану - повне виведення російських військ з усієї української території (включно з Кримом) та забезпечення гарантій безпеки України.

Канцлер ФРН Олаф Шольц також запевнив Зеленського, що союзники підтримуватимуть його країну, у тому числі у військовому плані, «стільки, скільки потрібно» для відбиття російського вторгнення. «Ми віддані Україні (…) і ми також підтримували Україну фінансовою допомогою, гуманітарною допомогою та озброєнням, важкою артилерією, зенітною обороною і, зовсім недавно, (рішенням про) постачання бойових танків, і ми продовжуватимемо робити це доти, поки це необхідно», - запевнив канцлер Німеччини.

Президент України Володимир Зеленський 8 лютого зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном і канцлером Німеччини Олафом Шольцом. Він висловив сподівання на посилення єдності з Україною із боку Франції та Німеччини.