Законопроєкт, що передбачає повернення прохачів притулку в Росію, буде подано на розгляд парламенту наступного тижня.

Фінський прем'єр-міністр Петтері Орпо заявив, що кордон Фінляндії з РФ можна буде спробувати частково відкрити, коли буде ухвалено "закон про видворення". Про це він сказав в інтерв'ю Yle Radio Suomi.

За словами Орпо, згідно з розвідданими, Росія не змінила свою політику і ситуація на кордоні залишається незмінною. Незважаючи на те, що з приходом весни на кордоні не було помічено зростання незаконних перетинів, у Росії біля кордонів Фінляндії тисячі людей все ще чекають можливості перетнути фінський кордон.

"Є всі підстави вважати, що якщо ми відкриємо прикордонний пункт, люди майже напевно прибудуть туди", - зазначив прем'єр Фінляндії

Законопроєкт, що передбачає повернення прохачів притулку в Росію, буде подано на розгляд парламенту наступного тижня.

"Коли закон буде ухвалено, ми постараємося обережно відкрити кордон. Коли він буде в нашому арсеналі, то обмірковуючи й обговорюючи, можна було б спробувати відкрити рух через кордон", - заявив Орпо.

Він додав, що у Фінляндії є бажання нормалізувати ситуацію, але все залежить від Росії.

"Ми могли б спробувати почати з одного прикордонного пункту. І якщо по обидва боки кордону буде налагоджена співпраця, це дасть можливість відкрити й інші", - сказав фінський прем'єр-міністр.