Учасників мітингів затримували у Воронежі, селищі Рамонь, Сочі, Москві, Нижньому Новгороді, Новосибірську, Улан-Уде, Владикавказі, Казані, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Томську, Нижньовартовську і Златоусті.

У різних містах Росії в день похорону політика Олексія Навального в п'ятницю, 1 березня, поліція затримала орієнтовно 56 осіб, які брали участь у мітингах протесте. Про це повідомляє російський опозиційний ТГ-канал ОВД-инфо.

Російські пабліки пишуть, що люди на акціях протесту закликали припинити війну в Україні й повернути помбілізованих чоловіків додому.

Повідомляється, що людей затримували у Воронежі, селищі Рамонь, Сочі, Москві, Нижньому Новгороді, Новосибірську, Улан-Уде, Владикавказі, Казані, Санкт-Петербурзі, Єкатеринбурзі, Томську, Нижньовартовську і Златоусті.

Безпосередньо на похороні затримали одну людину. Крім того, поліція затримала двох неповнолітніх та одного журналіста.

Зокрема в Санкт-Петербурзі затримали Олександру Маркову, яка вийшла на одиночний пікет із плакатом "Не боюся!". За попередньою інформацією, її звинувачують у недотриманні "коронавірусних" обмежень.

У Москві затримали журналіста Василя Полонського, який весь день вів репортаж із похорону Олексія Навального. Потім його відпустили. Він розповів, що поліцейські змусили його показати телефон.