Рейтинг чинного президента США після рекордного падіння показав позитивну динаміку, зрісши на кілька відсотків протягом місяця.

Рейтинг схвалення дій президента США Джо Байдена після рекордного падіння починає зростати. Виборці поставили високі оцінки в питаннях щодо зростання економіки та кількості робочих місць. Про це у понеділок, 20 листопада, повідомляє The Hill із посиланням на результати досліджень групи Harvard CAPS-Harris Poll.

Зокрема, 44% респондентів схвалюють те, як Байден керує економікою, порівняно із 41% минулого місяця. Водночас 50% опитаних схвалили його підхід до створення стимулюючих робочих місць, порівняно із 49% у жовтні. Крім того, респонденти краще оцінили ведення зовнішньополітичних справ, боротьбу з насильством та реагування нинішньої адміністрації на війну ХАМАС проти Ізраїлю.

Загальний же рейтинг схвалення діяльності кабінету Байдена становив 45%, що є вищим показником, ніж це було під час опитування, проведеного в жовтні.

Тим не менш, залишаються серйозніші питання щодо того, чи забезпечить це достатню підтримку Байдена, щоб знову перемогти на президентських виборів.

"Ми побачили невелике покращення рейтингу Байдена серед виборців, оскільки були певні кращі економічні показники. Але це не призвело до збільшення підтримки Байдена, оскільки є глибокі занепокоєння щодо його віку та незадоволення його президентством", – сказав співдиректор Harvard CAPS-Harris Poll Марк Пенн.

Проте до наступних виборів залишився майже рік, вони заплановані на 5 листопада 2024 року.

Читайте також:
Рейтинг Байдена вперше опустився нижче за 38%
Рейтинг Байдена оновив антирекорд
The Hill: Байден начал терять рейтинг
Байден упустил лидерство. У Трампа новый конкурент