Республіканці, що виступають проти президентства Трампа, змоделювали реакцію покійного батька Трампа на витівки свого сина.

Члени Республіканської партії США, які є опозиційними до Дональда Трампа, опублікували створено за допомогою штучного інтелекту відео, в якому батько Трампа – Фред - жорстко критикує сина.

Відео розмістив Проєкт Лінкольна – організація республіканців, які виступають проти президентства Трампа. Ролик був створений після того, як суд визнав експрезидента США винним у шахрайстві.

"Донні, я завжди знав, що ти все споганиш, – промовляє Фред Трамп до сина. – Ти завжди був дурнем… Я стільки разів вносив за тебе заставу. Твої угоди були цілковитим сміттям. Ти навіть не міг заробити на казино, ти обіс...ся. Мені соромно, що ти носиш моє ім'я. Усі знають, чому жінки кидають тебе. Ти нудний, без копійки в кишені, а я ж казав тобі не товстіти. Бренд, який я вибудував, перетворився на лайно через тебе. Ти – сміття. Тобі пощастить, якщо ти не потрапиш до в'язниці. Можливо, я і втратив розум, але я ніколи не втрачав свій бізнес", - йдеться у відео від імені батька Трампа.

Фред Трамп, який заснував компанію Trump Organization у 1920-х роках у Нью-Йорку, помер у 1999 році від пневмонії. Пізніше його син перебрав на себе управління бізнесом, згодом передавши управлінські обов'язки своїм синам – Дональду-молодшому та Еріку.

Ролик націлений на те, щоб показати, як Фред Трамп відреагував би на те, що його син через судові рішення втратив бізнес-імперію, яку побудував його батько.

"Трамп часто звинувачує своїх критиків у використанні штучного інтелекту, щоб виставити його в поганому світлі. Ми завжди казали, що для того, аби виставити Трампа в поганому світлі, не потрібен штучний інтелект: Трамп робить це сам", – йдеться в пресрелізі Проєкту Лінкольна.