Японія продовжуватиме рішуче просувати санкції проти Російської Федерації та підтримку України.

Японія продовжуватиме підтримку України та рішучі санкції проти Росії. Про це заявив новий прем'єр-міністр Японії Шіґеру Ішіба у своїй промові в парламенті, передає пресслужба Офісу прем'єр-міністра Японії.

"Ми захищатимемо Японію в умовах радикально мінливого безпекового середовища. Агресія проти України з боку Росії, постійного члена Ради Безпеки ООН, все ще триває, війна не припиняється. Сьогодні Україна, а завтра може бути Східна Азія. Багато людей цим стурбовані", - зазначив Ішіба.

Він запевнив, що має своє бачення того, чому стримування не спрацювало у випадку з Україною, і заявив, що Японія продовжуватиме рішуче просувати санкції проти РФ та підтримку України.

Ішіба додав, що Японія, спираючись на американсько-японський альянс, збільшуватиме кількість дружніх країн-однодумців для підтримання миру в країні та стабільності у регіоні через дипломатію, засновану на реалістичних національних інтересах.

Він наголосив, що Японія дотримуватиметься міжнародного порядку, заснованого на верховенстві права, відповідно до бачення вільного і відкритого Індо-Тихоокеанського регіону.

Також прем'єр заявив, що Японія, попри складнощі в японсько-російських відносинах, продовжуватиме свою попередню політику, спрямовану на вирішення територіальних питань та укладення мирного договору.