Нова військова допомога буде в Україні щойно Сенат закінчить свою роботу і президент Джо Байден підпише закон.

 

Новий пакет американської військової допомоги Україна отримає "дуже скоро" після завершення його схвалення в Конгресі. Про це заявив помічник держсекретаря США з питань Європи та Євразії Джеймс О’Браєн, передає Європейська правда.

 

За його словами, нова військова допомога від США буде в Україні "дуже скоро, щойно Сенат закінчить свою роботу" і президент Джо Байден підпише відповідний закон.
 

 

Посадовець Держдепу відмовився уточнювати, що саме може бути в цьому пакеті, але наголосив, що йдеться про "суттєву допомогу, яка потрібна Україні на полі бою для досягнення успіху".

 

"У законопроєкті є пункти про посилення протиповітряної оборони. Йдеться не лише про Patriot. Йдеться також про системи, які вражають безпілотники, повільні ракети та інші засоби, якими Росія намагається атакувати. Отже, будуть засоби, які допоможуть у цьому", - зазначив О’Браєн.

Помічник держсекретаря США також додав, що попри затримки з ухваленням додаткового фінансування для допомоги Україні, Штати в останні тижні надсилали Києву певну військову допомогу, реагуючи на ситуацію на полі бою.

 

О’Браєн пояснив, що кілька тижнів тому США оголосили про надання додаткового пакета озброєнь, але не уточнив, про яку саме зброю йдеться.

 

За словами посадовця Держдепу, цей пакет допоміг відповісти на певні можливості Росії як вести безперешкодний вогонь з великої відстані, так і атакувати хвилями людей вздовж фронту.