Під час поєдинку кваліфікації до Євро-2024 поблизу стадіону вбили двох уболівальників.

Збірні Бельгії та Швеції так і не дограли свій поєдинок кваліфікації на Євро-2024. Напередодні у бельгійському Брюсселі, де відбувався поєдинок, в районі стадіону стався теракт. Невідомий вчинив стрілянину з автомата, убивши двох шведських уболівальників. ЗМІ твердять, при цьому він кричав слова: Аллаху Акбар.

Згодом терорист записав відеозвернення, в якому представився членом ІДІЛ і заявив, що вбив "невірних". Вбивцею виявився 45-річний Абдессалем Лассуєд. Він - громадянин Тунісу, перебуває у Бельгії нелегально.

 

Організатори футбольного матчу вирішили зупинити гру після першого тайму за рахунку 1:1. На 15-й хвилині для гостей забив Віктор Дьокереш, а на 31-й ситуації для господарів поля зрівняв Ромелу Лукаку.

Капітан збірної Швеції Віктор Линдельоф заявив, що саме він ініціював зупинку матчу проти Бельгії: "Як капітан я взяв на себе ініціативу, щоби зупинити матч. Спочатку я поговорив зі своїми партнерами по команді, потім із бельгійцями, і ми швидко прийшли до консенсусу, що потрібно зупинити гру. Найголовніше, що шведи тепер у безпеці. Страшно, коли тобі загрожує небезпека, бо ти носиш шведські кольори. Я почуваюся тут у безпеці. Стадіон, мабуть, найбезпечніше місце".

Це рішення підтримали і тренерські штаби обидвох національних команд.

"Я дізнався про інцидент під час перерви шляхом у роздягальню, і рішення гравців і тренерів, як наших, так і бельгійських, було очевидним: ми не можемо продовжувати. Це абсолютно огидно. Мені дуже сумно. Це справжня трагедія, мої думки – з тими, кого вона торкнулася, та з їхніми сім'ями. У якому світі ми живемо? Що за біса світ, у якому ми живемо?

Ми не можемо грати у футбол, коли відбуваються такі речі. Такою була моя думка. Я доніс її до футболістів і вони повністю погодилися. І Бельгія теж була згодна. Ми не гратимемо у футбол. Сподіваємося, що подібне не повториться", - сказав тренер збірної Швеції Янне Андерссон.