Обидві сторони залучили експертів, щоб довести або спростувати наявність гендерного розриву в оплаті праці.

Одна з найбільших розважальних корпорацій світу Disney опинилася в епіцентрі гучного скандалу. Про це повідомляє Variety.

Проти компанії подано колективний позов, в якому стверджується, що Disney платить 9000 жінок менше, ніж їхнім колегам-чоловікам на аналогічних посадах.

Зазначається, що цей позов є найбільшим, коли-небудь засвідченим відповідно до Каліфорнійського закону про рівну оплату праці, який забороняє працівникам отримувати меншу зарплату за аналогічну роботу на підставі їхньої статі.

Адвокатка позивачок Лорі Андрус, як зазначається в джерелі, аплодувала суддівському рішенню перед залою суду в центрі Лос-Анджелеса. Вона заявила: "Disney обманював цих жінок протягом чотирьох років. Вони люблять свою роботу. Вони люблять бренд. Але вони хочуть, щоб їх поважали і ставилися до них так, як це має бути на робочому місці". Та додала, що стартова зарплата в межах класу на 2% нижча для жінок, ніж для чоловіків.

У свою чергу, Disney висловив своє розчарування у письмовій заяві.

"Ми розчаровані рішенням суду щодо вимог Закону про рівну оплату праці і розглядаємо наші варіанти", - сказав представник компанії.

Адвокатка компанії Феліція Девіс заявила, що тільки тому, що два працівники належать до однієї сім'ї професій і рівня, це не означає, що їхня робота "суттєво схожа". Вона зачитала довгий список назв професій - музичні продюсери, кондитери, медсестри, архітектори, інженери атракціонів, режисери візуальних ефектів, кінологи, менеджери соціальних мереж із Зоряних війн - щоб довести, що учасники класу були занадто різноманітними, щоб заслуговувати на задовільне рішення суду.

"Це різні сегменти, різні сфери бізнесу, в різних місцях, - сказала вона. "Вони звітують перед різними менеджерами. Вони працюють в абсолютно різних галузях, де платять зовсім по-різному".