Документ, який надає тимчасовий захист від видворення з країни, українським біженцям мають видати протягом місяця.

Окружний суд Тель-Авіва зобов'язав Управління з питань імміграції надати всім українським біженцям в Ізраїлі візу "Алеф-5", яка надає тимчасовий захист від видворення. Про це у середу, 7 лютого, повідомила газета Makor Rishon.

Рішення схвалила суддя Міхаль Агамон-Гонен. Вона зазначила, що влада не змогла визначити політику щодо українських біженців майже два роки, і тому суд змушений був втрутитися.

Агамон-Гонен зобов'язала Управління у справах іммігрантів упродовж місяця видати всім українським біженцям в Ізраїлі вищезгадану візу та опублікувати це рішення на офіційному сайті.

"Віза Алеф-5 надає статус тимчасового мешканця країни з правом на працевлаштування, медичне обслуговування, освіту та соціальне забезпечення", - пояснила газета.

Зазначимо, з початку повномасштабного вторгнення Росії українці, які вимушено залишили батьківщину, досі перебувають у статусі туристів в Ізраїлі.

Станом на серпень 2023 року в Ізраїлі проживали понад 14 тисяч біженців з України. За даними українського посольства, після нападу Хамасу понад дві тисяч українців звернулися, щоб евакуюватися з країни та Смуги Гази. Трьома евакуаційними рейсами Ізраїль покинули 436 громадян України.