Урочиста церемонія відставки з цієї посади генерала Марка Міллі та передачі їм повноважень Брауну відбулася за участю президента США Джо Байдена та міністра оборони США Ллойда Остіна.

Генерал Чарльз Браун офіційно обійняв посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів Збройних сил США. Раніше Браун обіймав посаду начальника штабу ВПС США. Про це у п'ятницю, 29 вересня, повідомляє Європейська правда.

 

Церемонія передання повноважень новому голові Об’єднаного комітету начальників штабів відбулась на військовій базі Майєр Хендерсон Холл під Вашингтоном.

У супроводі оркестру на марші Міллі передав командування головнокомандувачу ВПС генералу Чарльзу Брауну. На церемонії були присутні президент США Джо Байден і голова Пентагону Ллойд Остін.

 

Під час першого виступу Браун заявив, що його метою буде стримування агресії та "ведення бою там, де він буде потрібен".

Генерал також наголосив на необхідності модернізації армії США з урахуванням нових підходів.

З 2018 до 2020 року Браун командував ВПС США на Тихому океані. До цього він був заступником голови Центрального командування американських ЗС, до зони оперативної відповідальності якого входив Близький Схід. З 2014 до 2015 року Браун відповідав за ядерне стримування у ВПС США в Європі.