Карлсон був роздратований, дізнавшись, що колишній британський очільник уряду називає його "інструментом Кремля".

Екс-прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон був готовий дати інтерв'ю американському журналісту Такеру Карлсону про Росію та Україну в обмін на пожертву в 1 мільйон доларів українським благодійним організаціям проте передумав. Про це у середу, 21 лютого, пише The Times.

Зазначається, що Джонсон звинуватив Карлсона в тому, що той став "інструментом Кремля". На що Карлсон попросив політика про інтерв'ю. Джонсон нібито вимагав гонорар у 1 мільйон доларів, який мав би піти на благочинність.

Прес-секретар Джонсона повідомив, що його шеф прийняв пропозицію за умови, що гонорар піде "виключно" на благодійні потреби для українських ветеранів, але зрештою вирішив відмовитися від інтерв'ю після смерті російського опозиціонера Олексія Навального.

Сам Карлсон у відповідь зазначив, що був роздратований, дізнавшись, що Джонсон називає його "інструментом Кремля".

"Він нападає на мене, не пояснюючи, в чому я, власне, неправий, чи в чому він правий - це, до речі, хлопець, який на прохання уряду США зупинив мирну угоду в Україні на півтора року. Тому несе відповідальність за смерть сотень тисяч людей. ... Я щойно брав інтерв’ю у Володимира Путіна - я не захищаю Путіна, але він не просив у мене мільйон доларів", - додав Карлсон реагуючи на відмову Джонсона спілкуватися із ним.