Візити відбудуться за два тижні після того, як Блінкен відвідав Україну, де запевнив Київ у підтримці Вашингтона перед обличчям посилення російських атак на півночі країни.

Державний секретар США Ентоні Блінкен їде в Європу, де обговорить військову підтримку України в протистоянні агресії Росії. Про це у п'ятницю, 24 травня, пише Reuters.

Вказується, що він здійснить візити до Чехії та Молдови у період з 28 по 31 травня.

У Празі керівник американської дипломатії візьме участь у неформальній зустрічі міністрів закордонних справ країн НАТО. Також він зустрінеться з міністром закордонних справ Чехії Яном Ліпавським та іншими високопосадовцями для обговорення подальшої підтримки України, спільної оборонної модернізації та поглиблення енергетичних зв'язків.

За словами помічника держсекретаря США у справах Європи та Євразії Джеймса О'Браєна, на зустрічі буде підготовлено рішення, які ухвалять на липневому саміті НАТО у Вашингтоні.

"Ми не очікуємо, що Україна отримає запрошення до вступу в НАТО, але ми вважаємо, що буде продемонстрована значна підтримка України в її прагненні перемогти у війні", - сказав він.

За словами О'Брайена, мова йтиме про підтримку НАТО у розбудові майбутніх збройних сил України та зусиллях, спрямованих на допомогу країні у проведенні реформ, необхідних для вступу країни до Європейського Союзу та НАТО.

За даними агентства, під час візиту до Молдови, Блінкен обговорить підтримку США прогресу країни на шляху до вступу в ЄС та енергетичну безпеку.