Наприкінці травня 2023 року Україна звернулася до уряду Німеччини з проханням надати крилаті ракети Taurus із дальністю дії до 500 кілометрів.

В Берліні досі точаться дискусії щодо постачання ракет великої дальності Україні. Про це у суботу, 25 лютого, заявила міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час візиту до Одеси, пише Reuters.

"Звичайно, все, що ми постачаємо, цього замало. Ми ламаємо голови, особливо в останній рік, як доставити більше, зокрема і системи озброєння дальньої дії", - сказала Бербок.

Відомо, Бундестаг 22 лютого схвалив резолюцію, яка закликає уряд ФРН поставити Україні далекобійні ракети. Документ підтримали 382 депутати, 284 були проти, двоє утрималися. Того ж дня Бундестаг відхилив резолюцію щодо постачання Україні далекобійних крилатих ракет Taurus.


Високоточна ракета Taurus є більш потужною, ніж ракети Storm Shadow і SCALP, які були отримані Україною від Великої Британії та Франції. Taurus вражає цілі на відстані понад 500 кілометрів і несе бойову частину майже 500 кілограмів. Її загальна вага - понад 1,3 тонни.