Американський президент Джо Байден запалив головну різдвяну ялинку США навпроти Білого дому.

У Вашингтоні 1 грудня засвітили різдвяну ялинку. Участь у щорічній традиції взяли президент США Джо Байден разом зі своєю дружиною Джилл. Про це повідомляє Associated Press.

Національну різдвяну ялинку засвітили на Еліпсі - районі, відомому як Президентський парк, з південного боку Білого дому.

 

Байден привітав американців із Різдвом. "Свята - це також нагадування про те, що ми велика нація, тому що ми добрі люди. Це те, що я бачу по всій Америці, зокрема й сьогодні", - сказав він.


Церемонія засвічування ялинки є щорічною святковою традицією Білого дому. Вона супроводжується зворотним відліком і музичними виступами. Ведучою церемонії була кантрі-співачка Мікі Гайтон, а музичні номери виконували Діон Ворвік, Енні Кларк, Джо Волш, Даррен Крісс та інші.
 

 


Ялинку Білого дому обирала Національна асоціація різдвяних ялинок. Це 12-метрова норвезька ялина з Національного лісу Мононгахела, що в Західній Вірджинії. 28 листопада дерево впало від сильного поривчастого вітру. Але вже за кілька годин після заміни троса, що його кріпив, ялинка знову стояла вертикально.