Підписаний Байденом законопроект про оборонну політику Штатів минулого тижня був ухвалений Конгресом.

Президент Сполучених Штатів Америки (США) Джо Байден підписав законопроект про щорічні витрати на оборону, в якому передбачена рекордна сума для Пентагону 886 мільярдів доларів. У ньому вказується також допомога для України. Про це у п'ятницю, 22 грудня йдеться у повідомлені прес-служби Білого дому.

Законопроект передбачає рекордні 886,3 млрд. доларів щорічних військових витрат. На допомогу Україні у ньому передбачено 800 мільйонів доларів.

"Сьогодні я підписав закон H.R. 2670, Закон про дозвіл на національну оборону (NDAA) на 2024 фінансовий рік (Акт). Закон дозволяє асигнування на фінансовий рік головним чином для програм національної безпеки Міністерства оборони, Міністерства енергетики, Державного департаменту та розвідувального співтовариства", - заявив Байден. 

Байден зазначив, що закон дозволить створити армію, необхідну "для стримування майбутніх конфліктів з одночасною підтримкою військовослужбовців, їхніх сімей".

Документ був прийнятий Конгресом 14 грудня і складається з майже 3100 сторінок.

Як у свою чергу вказує CNN, законопроект передбачає продовження Ініціативи безпекової допомоги Україні до кінця 2026 року та виділення 300 мільйонів доларів на цю програму в поточному та наступному фінансовому році. Програма передбачає фінансування федерального уряду для оплати промисловості за виробництво зброї та безпекової допомоги для відправки в Україну, замість того, щоб брати кошти безпосередньо зі збройних запасів США.