Ринкова ціна квартири становить понад 20 млн гривень, хоча Ілля Вітюк вказав у декларації, що за квартиру сплатили 12,8 млн гривень.


Дружина очільника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка придбала у грудні 2023 року квартиру в елітному житловому комплексі Києва, що розташований на Печерську. Про це йдеться у розслідуванні Слідства.Інфо.

 

Зазначається, що ринкова ціна квартири становить понад 20 млн гривень, хоча Вітюк вказав у декларації, що за квартиру сплатили 12,8 млн гривень. При цьому його заробітна плата становить 1,8 млн гривень на рік.

Дружина очільника департаменту кібербезпеки СБУ Юлія Вітюк займається бізнесом. Невдовзі після того, як Вітюк обійняв нинішню посаду вона відкрила ФОП, через який отримала 9,4 млн гривень прибутку у 2022 році та 13,4 млн гривень - у 2023.

 

З декларації Вітюка журналісти дізналися, що у грудні 2023 року його дружина Юлія Вітюк придбала квартиру преміум-класу площею 195 квадратних метрів. Вартість квартири такого розміру з ремонтом у цьому житловому комплексі може сягати майже 1,5 мільйона доларів.
 

 

Інфографіка: Слідство.ІнфоСлідство.Інфо

Квартири без ремонту в цьому житловому комплексі продаються за приблизно 3 тисячі доларів за квадратний метр. Це майже втричі більше, ніж середня ціна на житло в столиці. Таким чином Юлії Вітюк довелося сплатити 585 тисяч доларів за квартиру без ремонту, або 21,5 млн гривень за курсом на момент покупки.

 

Відомо, що Юлія Вітюк надає юридичні послуги і отримує за них понад 1 млн гривень щомісяця, проте журналістам не вдалося знайти жодних даних щодо адреси або контактних даних її фірми.

 

Минулого року у подружжя народилася дитина, але це не вплинуло на доходи жінки, заявили розслідувачі.

 

Юлія Вітюк відмовилась спілкуватись з журналістами щодо своєї діяльності та придбаної квартири.