Швидке ухвалення Конгресом США допомоги для України критично важливе, зазначив президент.

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників США Майком Джонсоном. Про це глава держави повідомив у Telegram в четвер, 28 березня.

"Провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном. Подякував йому особисто, обом партіям, американському народу та президенту Байдену за життєво важливу підтримку України від початку російського вторгнення", – написав він.

Зеленський розповів спікеру про ситуацію на полі бою, зокрема і про стрімке посилення російського повітряного терору. Лише за минулий тиждень українські міста та громади зазнали ударів 190 ракетами, 140 "шахедами" та 700 КАБами. Було виведено з ладу найбільшу українську ГЕС.

"У цій ситуації швидке ухвалення Конгресом допомоги для України критично важливе. Ми усвідомлюємо, що в Палаті представників є різні позиції щодо того, як це зробити, але головне – щоб питання допомоги Україні залишалося фактором об'єднання", – зазначив президент.

За словами Зеленського, під час розмови також обговорювали необхідність якнайшвидшого перекриття джерел, з яких Росія фінансує війну в Україні. Окремо було приділено увагу використанню заморожених російських активів на користь нашої країни.

"У цьому ми також розраховуємо на лідерство Конгресу", – додав глава держави.