Американські конгресмени погодили основу для законодавства, що забезпечує тимчасові фонди для запобігання закриття уряду.

Члени Палати представників США погодили основу для законодавства, що забезпечує тимчасові фонди для запобігання закриття уряду. Це дозволить продовжити допомогу Україні. Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters в четвер, 21 вересня.

Про погодження основи для законодавства заявила група парламентарів, до якої входять як демократи, так і республіканці. Праві республіканці перед цим кілька місяців вимагали скоротити федеральні витрати більше, ніж було узгоджено у двопартійному законодавстві цього літа.

Члена Групи вирішення проблем Палати представників - 32 демократи та 32 республіканці - опублікували заяву, в якій зазначається, що група проголосувала за тимчасовий захід фінансування, який триватиме до 11 січня 2024 року.

Тимчасове фінансування включає схвалення прохання президента США Джо Байдена про новий раунд фінансової допомоги Україні.

Конгрес у період з 1 жовтня по 11 січня працюватиме над прийняттям та надсиланням Байдену 12 законопроектів про регулярні асигнування для фінансування уряду до 30 вересня 2024 року, повідомила група. Фінансування буде встановлено на рівні 1,59 трлн доларів.