Шпигуни збирали інформацію нібито з "метою, що завдає шкоди безпеці та інтересам держави".

У Великій Британії була викрита група людей, які, за даними правоохоронців, займалися збором розвідувальної інформації на користь Росії. Йдеться про шістьох осіб, які усі є вихідцями з Болгарії. Про це у вівторок, 27 лютого, повідомляє Sky News.

Вказується, що мова йде про чотирьох чоловіків і двох жінок. За даними поліції, вони збирали інформацію для РФ "з метою завдати шкоду безпеці та інтересами Великобританії" у період із серпня 2020 року до лютого 2023 року..

Як пише видання, один зі звинувачених - 37-річний громадянин Болгарії Тіхомір Іванов Іванчев. Він проживав у Ектоні на заході Лондона. Чоловіка взяли під варту, і він має постати перед Вестмінстерським магістратським судом у середу.

"Підозрюваного було ідентифіковано та заарештовано в результаті розслідування, проведеного після попередніх п’яти арештів у цьому розслідуванні, і разом із Королівською прокуратурою висунуто звинувачення", - розповів Домінік Мерфі, який очолює відділ боротьби з тероризмом.

Інші обвинувачені - троє чоловіків і дві жінки - звинувачуються в змові з метою збору інформації, яка була б корисною для ворога в період з серпня 2020 року по лютий 2023 року.

Це 46-річний Орлін Русев, 42-річний Бізер Джамбазов, 32-річна Катрін Іванова, 32-річний Іван Стоянов і 29-річна Ваня Габерова.

Очікується, що суд над ними триватиме чотири місяці. Він має розпочатися у жовтні.