Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС стабільний попри підрив росіянами греблі Каховської ГЕС. Фіксується незначне зниження рівня води. Про це УНН повідомляє з посиланням на сторінку  Енергоатома у Telegram.

"Попри підрив російськими окупантами греблі Каховської ГЕС, ситуація залишається стабільною та контрольованою. Станом на 06:00 23 червня фіксується незначне зниження рівня води у ставку-охолоджувачі. Наразі він становить 16,60 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції!, - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що рівень води в каналі ТЕС, звідки за необхідності підживлюється ставок ЗАЕС, – на рівні 11,15 м.

"Зауважимо, що протягом останнього часу рівень води в каналі суттєво не падає, його показники вже не залежать від Каховського водосховища. Варто нагадати, що енергоблоки ЗАЕС не працюють з вересня 2022 року, тож відтоді активного випаровування води зі ставка-охолоджувача не відбувається", - зазначається в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що свердловини біля Запорізької АЕС допомагають підтримувати рівень води в ставку-охолоджувачі в межах норми після підриву російськими окупантами Каховської ГЕС. 

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявляв, що буде реалізовано план поповнення запасів води для охолодження реакторів ЗАЕС.