Внаслідок підриву окупантами Каховської ГЕС рівень водосховища на території Запорізької області вже складає 11,78 метра, що на 2,72 метра нижче норми, пише УНН з посиланням на голову ОВА Юрія Малашко.

"Щодо наслідків підриву Каховської ГЕС для Запорізького регіону. Рівень води в нижньому б’єфі - 11,78 м, що є нижчим від норми на 2,72 м. У ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС рівень води в межах допустимої норми. Питна вода подається в штатному режимі без перебоїв. Дослідження якості питної води відхилень від нормативів не мають. Заморних явищ в акваторії Каховського водосховища та на інших ділянках р. Дніпро не виявлено", - повідомив голова Запорізької ОВА.

Експертами Київського науково-дослідного інституту судових експертиз встановлено серйозні забруднення води в регіонах на півдні України після руйнації Каховської ГЕС. Як повідомив в ексклюзивному коментарі УНН директор Київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін, виявлені шкідливі хімічні речовини, зокрема токсини, пестициди, важкі метали та інші небезпечні сполуки.