Митрополит УПЦ (МП) Іонафан був частиною проведеного 25 червня обміну військовополоненими з Росією. Іонафан дав згоду на свій обмін 10 квітня цього року.

В рамках останнього обміну полоненими до Росії потрапив засуджений в Україні митрополит УПЦ МП Іонафан, який виправдовував російську збройну агресію. Він уже встиг зустрітися із патріархом РПЦ Володимиром Гундяєвим (Кирилом). Про це повідомляє російська служба BBC News та сайт РПЦ.

За словами офіційного представника Генштабу ЗСУ Андрія Ковальова, митрополит УПЦ (МП) Іонафан був частиною проведеного 25 червня обміну військовополоненими з Росією. Іонафан дав згоду на свій обмін 10 квітня цього року.

РПЦ повідомила, що 75-річного Іонафана було звільнено 22 червня "за клопотанням Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила внаслідок проведених переговорів".

Також повідомляється, що Кирило зустрівся з Іонафаном і нагородив його церковним орденом Сергія Радонезького I ступеня. Хоча про сам орден в РПЦ повідомили ще у кінці січня 2024 року, це був подарунок Іонафану на день народження.