Росія отримає термінали Starlink завдяки так званому паралельному імпорту через треті країни, заначив Андрій Юсов.

Українські військові вже працюють над нейтралізацією загрози зі сторони терміналів супутникового зв'язку Starlink, які почали використовувати росіяни на фронті. Про це сказав представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону у понеділок, 12 лютого.

"Справді, Росія продовжує працювати через так званий паралельний імпорт, а по суті, контрабанду. І так, через треті країни. Ми не будемо називати конкретні країни, і інформація ця потребує уточнення, але Starlink у вільному продажу на території РФ на відкритих онлайн-майданчиках", – заявив він.

За словами Юсова, за рік використання в російській армії терміналів Starlink на лінії фронту стало більш системним і налагодженим.

"Тобто на дані пристрої, девайси, окупанти роблять ставку. Тому так, звичайно, ведеться робота з нейтралізацією цієї загрози. Ми зараз ці деталі розкривати не будемо", – підкреслив представник ГУР.

При цьому він додав, що ніхто не стверджує, що офіційно йде продаж Starlink росіянам.

"Але сьогодні РФ не тільки держава терорист №1, але й держава контрабандист №1. Тому так, це проблема, над якою сьогодні працюють", – резюмував Юсов.