Ігор Кібальчич заявив, що в Україні слід ждати теплу та суху погоду, подекуди стовпчики термометрів покажуть "літню" температуру.

Вплив антициклону зі сходу в Україні посилиться. Завдяки цьому збережеться період теплої та переважно сухої погоди і подекуди температура підвищуватиметься до літніх +30°. Про це йдеться в прогнозі синоптика Ігоря Кібальчича, повідомляє Метеопрог.

Він зазначив, що в четвер, 21 вересня, повітря в Україні прогріється до +23…+28 °С. Без опадів, вітер буде південно-східної чверті зі швидкістю 5-10 м/с.

У п'ятницю, 22 вересня, опадів в Україні також не передбачається, а температурний фон суттєво не зміниться. Вітер буде південно-східної чверті, 7-12 м/с. Мінімальна температура повітря вночі становитиме +9…+14 °С, а вдень повітря прогріється до +24…+29 °С.

У суботу, 23 вересня, опадів в країні також не прогнозується. Вітер буде південно-східний, його швидкість становитиме 7-12 м/с. Температура повітря вночі +10…+15 °С, а вдень слід чекати +25…+30 °С.

У неділю, 24 вересня, на більшій частині території України продовжиться період сухої та теплої погоди. Тільки крайньому заході "внаслідок впливу малорухомого фронту місцями пройдуть короткочасні дощі з грозами", прогнозує Кібальчич.

Вітер буде південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі становитиме +11…+16 °С, а вдень повітря прогріється до літніх +26…+31 °С. Тоді ж як на крайньому заході буде свіжіше - +19…+24 °С.