Члени родин військовополонених розповіли про ці випадки під час зустрічі в Анкарі з послом України Василем Боднарем.

Тіла загиблих військовополонених повертають в Україну без внутрішніх органів. Такі випадки свідчать про те, що їх використовують в Росії для трансплантації. Відповідна заява була зроблена на зустрічі в Анкарі представників родин військовополонених з послом України в Туреччині Василем Боднаром, повідомляє Укрінформ.

"Достеменно відомо, що ми отримуємо (при обміні) тіла закатованих з полону... без органів. Тобто це підтверджує той факт, що чорний ринок трансплантології органів Російської Федерації працює. І, на жаль, працює з нашими військовополоненими. Тому я вважаю, що про це треба казати на весь світ, щоб зупинити цей злочин", - наголосила дружина одного з військовополонених захисників Маріупольського гарнізону.

Жінка звернулася до президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з проханням підтримати створення змішаної медичної комісії, що дозволить стежити за станом здоров'я як українських, так і російських військовополонених.

Вона наголосила на тому, що Росія відмовляється повертати і вносити в списки на обмін військовополонених Маріупольського гарнізону.

Посол України в Туреччині висловив надію, що Туреччина, зокрема в ролі держави-покровительки, активно долучиться до допомоги членам родин військовополонених з тим, щоб зібрати інформацію про їхніх рідних і домогтися обмінів.