Помічниця Навального Марія Пєвчих підтвердила, що олігарх брав участь у розробці цієї угоди.

Російський олігарх Роман Абрамович, що перебуває під санкціями Заходу, брав участь у переговорах між Росією, США і Європою про обмін в'язнями. У межах цього обміну планувалось звільнили опозиціонера Олексія Навального, повідомляє CNN.

Процес переговорів тягнувся два роки, але останні кілька місяців почав прискорюватися. До переговорів була залучена колишній держсекретар США Гілларі Клінтон. Абрамович навіть зустрівся з офіційним представником США. В межах обміну повинні були обміняти сім осіб.

Російські ЗМІ повідомляли, що олігарх зустрічався з главою Кремля Володимиром Путіним за кілька годин до того, як стало відомо про смерть Навального.

Помічниця Навального Марія Пєвчих заявила, що Абрамович брав участь у розробці угоди та "доставив пропозицію про обмін Навального" до Кремля. За її словами, олігарх був як неформальний учасник переговорів у спілкуванні з американськими та європейськими офіційними особами.

За її словами, Путіну також запропонували обміняти кілера і співробітника ФСБ Вадима Красикова на двох громадян США та Навального.

Видання зазначає, що в межах обміну планували передати США американського журналіста Евана Гершковича та американця Пола Велана, а в Росію міг повернутися шпигун Сергій Черкасов.