У 2024 році оборонні технології матимуть центральну роль у порядку денному Міністерства оборони, запевнив Рустем Умєров.

Для успіху ЗСУ на фронті потрібні інновації та значний технологічний прогрес. Про це сказав міністр оборони Рустем Умєров під час онлайн-засідання 18 зустрічі Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн, повідомило відомство у вівторок, 23 січня.

За його словами, достатня кількість техніки та боєприпасів, швидке обслуговування та наявність запчастин є критично важливими для утримання лінії фронту.

"Але для прориву потрібні інновації та значний технологічний прогрес. Саме тому у 2024 році оборонні технології матимуть центральну роль у порядку денному Міністерства оборони", – заявив міністр.

Умєров зазначив, що Росія також розуміє значення технологій і покращує їх.

"Наслідуючи український приклад використання дронів, росія інвестувала у виробництво FPV-безпілотників. А нещодавно російський потенціал FPV-дронів дещо перевищив потужності України у цій сфері", – визнав він.                         

Очільник Міноборони запевнив, що його відомство готове співінвестувати в технології та спільне виробництво, ділитися бойовим досвідом України та сприяти укладенню довгострокових контрактів із зацікавленими компаніями.