Через п'ять годин вода досягне критичного рівня, тому жителів низки сіл на правобережжі вивезуть у безпечне місце.

У зв'язку з підривом окупантами греблі Каховської ГЕС оголошено евакуацію. Про це 6 червня повідомила Херсонська обласна військова адміністрація.

Зазначається, що підрозділи Національної поліції та ДСНС підняті по тривозі для оповіщення та евакуації цивільного населення із потенційних зон затоплення на правобережній частині річки Дніпро, а саме: села Миколаївка, Ольгівка, Льово, Тягинка, Понятівка, Іванівка, Токарівка, Понятівка, Придніпровське, Садове, та частково місто Херсон - острів Корабел.

Як наголосив глава ОВА Олександр Прокудін, через п'ять годин вода досягне критичного рівня.

"Почалася евакуація жителів небезпечних районів, усі служби працюють... Прошу зібрати документи та речі першої необхідності та чекати на автобуси евакуації. Окремо звертаюся до мешканців Лівого берега. Прошу зробити все можливе, щоб убезпечити себе та врятувати своє життя. Негайно залиште небезпечні території", - заявив він.

Усім, хто знаходиться у зоні небезпеки необхідно:

  • вимкнути всі електроприлади;
  • взяти документи і речі першої необхідності;
  • подбати про близьких і домашніх улюбленців;
  • виконувати інструкції рятувальників та поліцейських.

"Пам’ятайте: ворог намагається поширити дезінформацію, зняти із себе відповідальність за черговий злочин. Тому користуйтеся інформацією лише з офіційних джерел України", - закликали в адміністрації.