Наразі готуються усі необхідні документи для направлення запиту про видачу зазначеної особи українській стороні.

В Афінах грецькі правоохоронці 13 листопада затримали громадянина України, якого підозрюють у незаконному заволодінні коштами українськкого Міноборони в розмірі 43 млн грн. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Зазначається, що підозрюваний у змові з іншими особами заволодів коштами, які товариство з обмеженою відповідальністю отримало як попередню оплату за договорами, укладеними з Міноборони на закупівлю товарів військового призначення. Після того кошти були перераховані на рахунки ФОПів за нібито надання робіт та послуг. Злочин було вчинено у період з 2 березня по 10 травня 2022 року. Тоді підозрюваний перебував на посаді директора компанії.

12 липня 2022 року фігуранту повідомили про підозру. У листопаді цього року прокурори направили до компетентних органів Греції запит на затримання та тимчасовий арешт вказаної особи. Також у межах співпраці з Інтерполом було направлено запит на публікацію Червоного оповіщення.

У результаті, підозрюваного було затримано та рішенням Апеляційного суду Афін застосовано тимчасовий арешт.

Наразі готуються усі необхідні документи для направлення запиту про видачу зазначеної особи українській стороні для притягнення до кримінальної відповідальності.