Під час засідань Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" жодні політичні питання, у тому числі щодо переговорів з рф, не обговорюються. Усі розуміють, що Україні потрібно йти в контрнаступ. Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі телемарафону, передає кореспондент УНН.

«Насправді, я можу вас запевнити, що під час засідань "Рамштайну" ніякі політичні питання, у тому числі щодо переговорів, не обговорюються. Від слова взагалі. Обговорюється допомога Україні зброєю, запуск їх системи військово-промислового комплексу, щоб вони виготовляли снаряди, зброю, поповнювали свої склади, щоб поповнити наші спроможності. І всі розуміють, що нам потрібно йти в контрнаступ, усі розуміють, що нам потрібно зупинити росіян, і всі розуміють, що нам потрібно звільнити наші тимчасово окуповані території», - розповів Резніков.

Міністр зазначив, що згоден з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі що, росія не досягне своєї мети на полі бою.

«Я можу погодитися з паном Марком Мілі в частині, коли він каже, що росія не досягне своєї мети на полі бою, тому що мета росії – це знищення України», - сказав Резніков.

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі раніше заявляв, що війна росії проти України закінчиться за столом переговорів й жодна сторона не досягне своїх військових цілей.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявляв, що переговори з росією можна починати тільки з питання про територіальну цілісність України, яка має бути повністю відновлена.