США в останній момент затвердили тимчасовий бюджет, що запобігає зупинці роботи уряду, проте без коштів на допомогу Україні - щоб збільшити шанси на його ухвалення.

Сполучені Штати Америки продовжать надавати Україні допомогу  попри внутрішні політичні процеси й прийдешні президентські вибори. Про це у вівторок, 3 жовтня, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час телемарафону.

Голова МЗС згадав про останній візит президента України Володимира Зеленського до Вашингтона, під час якого той мав "дуже відверті й щирі розмови" з Джо Байденом і представниками Республіканської та Демократичної партій у Конгресі і заявив, що в США розуміють важливість боротьби. 

"Немає підстав говорити про те, що Америка не усвідомлює важливості для світу тієї боротьби, яка зараз триває на території нашої держави", - сказав він. 

Кулеба припустив, що вибори у США матимуть вплив на допомогу Україні і можуть виникнути "якісь несподівані політичні кроки опонентів".

"Але завдяки тому, що президент мав дуже предметні й сконцентровані розмови, які дали свій результат в плані надання Україні додаткової підтримки, ми можемо розраховувати на продовження підтримки України з боку Сполучених Штатів", - додав міністр.