В Україні кількість позитивних знахідок холероподібного вібріона, який не викликає холеру, в навколишньому середовищі на 15-20% більша, ніж торік. Про це журналісту УНН повідомив заступник міністра охорони здоров'я - головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

«Жодного підтвердженого випадку холери або підозри станом на зараз немає, але у воді ми висіваємо і знаходимо холероподібний вібріон. Це звичайна практика для літнього періоду, тому що температура сприятлива для того, щоб він розвивався», - сказав Кузін.

За його словами, для епідеміологів - це просто час підвищеної епідемічної небезпеки, коли вони посилюють епідеміологічний нагляд, звертають увагу на всі випадки гострих кишкових інфекцій.

«Ми бачимо, що кількість таких позитивних знахідок набагато більша ніж в порівнянні з минулим роком. На 15-20% більше в навколишньому середовищі. Скоріш за все така ситуація буде продовжуватися й далі впродовж 2-3 місяців після того, як стався теракт, тому що цей час потрібен для самоочищення водойм та всіх інших природних процесів», - розповів Кузін.