Хакери розсилають шкідливе програмне забезпечення під виглядом рекрутингу до 3-ї ОШБр та ЦАХАЛ

Хакери розсилають військовослужбовцям ЗСУ повідомлення зі шкідливим програмним забезпеченням. Про це 8 січня повідомляє Держспецзв’язку.

Зазначається, що урядова команда реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA, яка діє при Держспецзв’язку, вжила заходів щодо серії кібератак, в ході яких зловмисники розсилали в месенджері Signal військовослужбовцям ЗСУ повідомлення зі шкідливим програмним забезпеченням на тему рекрутингу до третьої окремої штурмової бригади ЗСУ та Армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ).

Повідомлення зловмисників містять файли-архіви, запуск вмісту яких призведе до зараження комп’ютера шкідливими програмами REMCOSRAT і REVERSESSH. При цьому, назви та вміст архівів зловмисники намагаються зробити цікавими для військових - "опитування полоненого", "геолокації", "команди кодування", "позивні" тощо".

Як повідомляється, підозрілу активність виявили фахівці американо-японської компанії Trendmicro в кінці грудня 2023 року та повідомили про це CERT-UA.

У разі виявлення підозрілої активності на комп’ютерах та в інформаційно-комунікаційних системах ЗСУ фахівців просять невідкладно інформувати про це Центр кібербезпеки ІТС.