З початку доби росіяни завдали 53 авіаційних удари та здійснили близько 20 обстрілів з РСЗВ.

З початку сили ППО збили 47 російських ракет різного типу і 30 дронів-камікадзе. Про це повідомив Генштаб у вечерньому зведенні у понеделок, 29 травня.

"За уточненою інформацією, силами та засобами повітряних командувань, у взаємодії із протиповітряною обороною інших складових Сил оборони України, знищено 36 із 40 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 30 із 38 ударних БПЛА Shahed-136/131", – йдеться у повідомленні.

Вдень противник вдарив по Києву крилатими та балістичні ракети оперативно-тактичного ракетного комплексу Іскандер – 11 з 11 ракет були знищені.

Загалом з початку доби противник завдав 53 авіаційних удари та здійснив близько 20 обстрілів з РСЗВ по позиціях наших військ та населених пунктах.

Що стосується ситуації на фронті, то ЗСУ відбили 20 атак росіян на сході України. Ворог атакував на Куп’янському та Мар’їнському напрямках.

Авіація сил оборони за добу завдала 15 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки росіян.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили три райони зосередження озброєння та військової техніки, склад боєприпасів, три засоби протиповітряної оборони та ще три важливі цілі противника.