У реєстр внесено інформацію про 136 санкційних активів - це майно російських олігархів, колаборантів.


Фонд державного майна запустив сайт з переліком усіх заарештованих активів росіян і колаборантів, переданих в управління відомства. Про це 18 вересня повідомила пресслужба Фонду держмайна.

 

У реєстр внесено інформацію про 136 санкційних активів - це майно російських олігархів Михайла Шелкова, Володимира Євтушенкова, Аркадія Ротенберга, херсонського колаборанта Володимира Сальдо, російського сенатора Сергія Цекова, президента-втікача Віктора Януковича та інших.

 

Арештоване майно надалі буде виставлено на приватизацію або оренду через систему Prozorro. Там кожен охочий у режимі реального часу зможе стежити за перебігом аукціону.

 

Реєстр запустили з метою інформування української громадськості та іноземних партнерів про стан справ з усіма конфіскованими активами, що перебувають в управлінні Фонду.

 

"Важливо, щоб кожен у кілька кліків міг дізнатися все про заарештоване майно колаборантів або російських олігархів, яке надалі може принести прибуток державі", - розповів перший заступник голови Фонду держмайна Денис Шугалій.

 

Зазначається, що список заарештованих активів буде збільшуватися. Адже найближчим часом Фонду планують передати ще близько 500 об'єктів російських олігархів та українських колаборантів.