Денис Шмигаль підтвердив інформацію про розмову з Робертом Фіцо, але не згадав про можливу зустріч з ним.

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо провів телефонну розмову з главою українського уряду Денисом Шмигалем. Вони домовилися зустрітися на словацько-українському кордоні на початку 2024 року, повідомив Фіцо у Facebook у понеділок, 4 грудня.

"Сьогодні у мене відбулася анонсована телефонна розмова з прем'єром України Денисом Шмигалем. Я підтвердив зацікавленість Словаччини в наданні допомоги Україні в гуманітарній та цивільній сферах", – написав він.

При цьому Фіцо виключив постачання зброї та боєприпасів Україні з державних складів і з армії.

"Ми не віримо у військове вирішення конфлікту в Україні, оскільки воно веде тільки до непотрібного кровопролиття без результату", – заявив прем'єр.

При цьому він додав, що Словаччина і надалі заборонятиме імпорт зерна.

"Наші національні інтереси іноді зіштовхуються з інтересами України, тому я підтвердив, що ми й надалі заборонятимемо імпорт української сільськогосподарської продукції на територію Словаччини, тому що ми будемо йти проти наших власних фермерів", – наголосив Фіцо.

Також він повідомив, що Словаччина готова допомагати Україні в денуклеаризації, постачати для цього спеціальне обладнання, співпрацювати в енергетичній сфері, зокрема й у моніторингу цивільних ядерних об'єктів, і надавати гуманітарну допомогу.

"Ми зустрінемося з прем'єр-міністром Шмигалем на словацько-українському кордоні на початку 2024 року, темою зустрічі буде співпраця у вищезазначених галузях", – анонсував Фіцо.

У свою чергу Денис Шмигаль підтвердив інформацію про розмову з Фіцо на озвучені вище теми, але не згадав про можливу зустріч з ним.