Адміністрація президента США веде активну роботу, щоб досягти згоди Конгресу щодо схвалення фінансування для України, запевнив Джейк Салліван.

Глава Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном, під час якої обговорили поточну ситуацію на фронті. Про це повідомила пресслужба ОП у п'ятницю, 2 лютого.

Зазначається, що під час розмови Єрмак наголосив на результативності своєї нещодавньої зустрічі із заступницею держсекретаря США Вікторією Нуланд і заступником помічника держсекретаря з питань Європи та Євразії Крістофером Смітом у Києві.

"Співрозмовники також обговорили поточну ситуацію на фронті та дії Сил оборони України задля відсічі російському вторгненню. У цьому контексті було розглянуто актуальні потреби української армії", – йдеться в повідомленні.

Єрмак також наголосив, що потреба в посиленні української системи ППО залишається надзвичайно гострою, оскільки населені пункти України щодня і вночі потерпають від російських повітряних атак.

У свою чергу Салліван привітав Україну з рішенням лідерів Євросоюзу про виділення макрофінансової допомоги в розмірі €50 млрд у межах програми Ukraine Facility.

"Він зазначив, що адміністрація президента Сполучених Штатів Америки веде активний діалог із конгресменами обох партій, щоб досягти згоди Конгресу щодо схвалення фінансування для України", – додали в ОП.