Частина окупантів-працівників ЗАЕС, які уклали контракти з Росатомом, виїхали з Енергодара. Про це розповів у неділю мер тимчасово окупованого Енергодара Дмитро Орлов в коментарі одній з українських електростанцій, пише УНН.

За словами Орлова, частина колаборантів з Запорізької АЕС, які уклали контракти з Росатомом, виїхали з Енергодара. Також до 100 фахівців персоналу Росатому, завезені з російських атомних станцій, поїхали з міста наприкінці попереднього тижня.

Як зазначає мер, у тимчасово окупованому Енергодарі перебуває зараз близько 5-6 тисяч працівників Запорізької атомної електростанції. Їм окупаційна влада не дозволяє залишати межі міста. І на роботу також ходити їм не дають, бо заблокували перепустки, якщо вони не уклали контракт із Росатомом, зазначив мер. 

Також Орлов розповів, що укриттів у разі вибуху на ЗАЕС в Енергодарі не передбачено.

Нагадаємо

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що заслухав доповідь розвідки та Служби безпеки України, і розвідка отримала інформацію, що росія розглядає сценарій терористичного акту на Запорізькій АЕС.

Радник глави Офісу Президента Михайло Подоляк заявив, що росія не може втримати місто Енергодар у перспективі, тому розглядає масштабний теракт на ЗАЕС для зупинки українського контрнаступу та створення безлюдної санітарної сірої зони.