Україна розраховує на ухвалення на саміті Європейської ради 1 лютого позитивного рішення про виділення фінансової підтримки, зазначив глава уряду.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль планує зустріч із главою уряду Словаччини Робертом Фіцо для зняття можливих перепон для виділення 50 млрд євро допомоги ЄС для України. Про це очільник Кабміну повідомив у Telegram в четвер, 18 січня.

Шмигаль нагадав, що програма Ukraine Facility передбачає не лише виділення фінансової підтримки в розмірі 50 млрд євро, а й системну трансформацію України на шляху до ЄС.

"Наш уряд сформував драфт плану та бачення цього процесу. Від Європейської комісії отримали коментарі, які вже опрацьовуємо. Найближчими тижнями також плануємо зустріч із прем’єр-міністром Словаччини Робертом Фіцо, аби обговорити всі нагальні питання та зняти можливі перепони на шляху до реалізації Ukraine Facility", – розповів Шмигаль.

Він додав, що Україна розраховує на ухвалення на саміті Європейської ради 1 лютого позитивного рішення про виділення фінансової підтримки в розмірі 50 млрд євро за програмою Ukraine Facility.