У центрі Незламні поділились історією порятунку українського військового з надкритичними травмами.


У національному реабілітаційному центрі Незламні медики спасли життя 46-річному капітану Збройних сил України попри несумісні з життям критичні травми. Про це повідомив центр на своїй сторінці в Facebook.

Роман Кулик був мобілізований у перші дні війни. Службу проходив на Яворівському полігоні. 13 березня 2022 року російські військові завдали по полігону масованого удару - випустили понад 30 крилатих ракет. Тоді загинула 61 людина, 160 - зазнали поранень. Одним із них був Роман - він отримав множинні надважкі травми й мізерні шанси на порятунок.

 

"На той час це був наш такий найбільш травмований герой. Пацієнт, який був у найкритичнішому стані із тих поранених, які поступили того дня до нас... Це дійсно унікальний випадок, коли вдалося врятувати життя людини з такими важкими, критичними пошкодженнями", - розповів про випадок Романа завідувач хірургічного напрямку центру Незламні  Гнат Герич.

 

Військовий 20 днів перебував у реанімації, ще 50 - у хірургічному відділенні. Йому зробили 13 операцій, під час яких вдалось дістати 12 з 22 осколків.  Щодня в лікарні із важким пацієнтом займалися фізичні терапевти.

 

"Кожного дня у лікарні поруч з Романом була його дружина. Її любов, підтримка та відданість додавали чоловікові сили. А сам він вразив лікарів неабиякою жагою до життя та вірою, що все буде добре", - розповіли у центрі.

"Мене спас Бог руками лікарів, які витягли мене з того світу", - заявив сам захисник.