В усіх регіонах до кінця доби будуть застосовуватися обмеження електропостачання для побутових та промислових споживачів.

В енергосистемі України більшу частину доби буде спостерігатися дефіцит електроенергії. Про це повідомляє Міненерго у понеділок, 27 травня.

"З 6:00 до 24:00 в усіх регіонах застосовуються обмеження електропостачання для побутових та промислових споживачів. Аби зменшити їхню тривалість, закликаємо споживачів до відповідального споживання", – йдеться у повідомленні.

Вказано, що енергетики роблять усе можливе, аби якомога швидше проводити аварійно-відновлювальні роботи на об’єктах енергетичної інфраструктури, пошкоджених масованими атаками Росії.

Учора після планового ремонту підключено до енергосистеми атомний блок однієї з АЕС. Наразі він набирає потужність. Але при цьому готуються до виходу в ремонт ще кілька атомних блоків.

"Це необхідно для того, аби якісно підготувати блоки до стабільної та безперебійної роботи протягом опалювального сезону", – пояснили у відомстві.

На поточну добу прогнозується імпорт електроенергії – 16 258 МВт-год. Експорту не передбачається.

У свою чергу Укренерго інформує, що станом на ранок в Україні було знеструмлено 458 населених пунктів. Через бойові дії є нові відключення у Донецькій, Сумській і Харківській областях.