Зараз зарано робити висновки щодо початку нової терористичної кампанії проти цивільної інфраструктури, зазначили в Укренерго.

В ніч на четвер російські агресори здійснили першу атаку на енергосистему України. Про це повідомило Укренерго 21 вересня.

"Через масовану ракетну атаку ворога зазнали пошкоджень окремі об’єкти в західному та центральному регіонах. Було частково знеструмлено споживачів в Рівненській та Житомирській областях", – йдеться у повідомленні.

Наразі роботу магістральних мереж в регіоні відновлено, триває заживлення побутових споживачів в мережах обленерго.

Також під час атаки зазнали пошкоджень мережі обленерго в Дніпропетровській, Київській, Харківській областях. Аварійно-відновлювальні роботи почались одразу після відбою тривоги.

В Укренерго зазначили, що "зараз зарано робити висновки щодо початку нової терористичної кампанії проти цивільної інфраструктури".

Загалом в Україні через бойові дії та з інших причин без світла залишається 398 населених пунктів. Крім наслідків ракетної атаки вранці, є пошкодження мереж через артилерійські обстріли в прифронтових районах: Донеччини, Запоріжжя, Харківщини, Херсонщини, Сумщині. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових.