Вартість газу для виробництва тепла для населення та бюджетних установ на наступний опалювальний сезон залишиться без змін, повідомила у середу НАК «Нафтогаз України», пише УНН.

22 серпня Кабінет міністрів продовжив дію ПСО на ринку природного газу. Це, вказали у Нафтогазі, дозволить зберегти без змін тарифи на тепло для населення.

"Вартість газу для виробництва тепла комерційним споживачам буде знижена відносно минулого сезону та визначатиметься, виходячи з ринкових цін в Україні", - повідомили у компанії.

Також повідомляється, що запроваджено гнучкий механізм використання фіксованих обсягів газу виробниками тепла під час опалювального сезону.

"Відтепер виробники теплової енергії зможуть використати зекономлений протягом місяця ресурс фіксованого обсягу газу в наступних періодах опалювального сезону. Водночас звертаємося до громад з проханням економно ставитися до використання природного газу та здійснювати своєчасні розрахунки. Від цього залежить наша спільна енергетична безпека", - зазначили у НАК.