Домовленість відкриває шлях до отримання траншу в близько 900 млн доларів. Загалом йдеться про 15,6 млрд доларів протягом чотирьох років.

Україна та МВФ домовилися про другий перегляд програми в рамках Механізму розширеного фінансування EFF. Домовленість відбулася на експертному рівні, повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

"У Фонді відзначили наш прогрес у виконанні зобов’язань у межах програми та відданість реформам. Ця домовленість відкриває шлях до отримання траншу в близько 900 млн доларів. Очікуємо, що відповідне рішення буде ухвалене Виконавчою радою МВФ найближчими тижнями", - написав Шмигаль.

Він зазначив, що програма в рамках Механізму розширеного фінансування МВФ - це чотирирічна програма загальним обсягом 15,6 млрд доларів, "яка є важливою для підтримки нашої економічної стабільності та відновлення".

Шмигаль висловив вдячність партнерам з МВФ та українській команді за послідовну й  злагоджену роботу задля успіху та процвітання нашої держави.

У свою чергу голова Нацбанку Андрій Пишний зазначив, що рішення МВФ свідчить про високу оцінку спроможності команди України.

"Укотре скажу, що рішення МВФ – це не лише про гроші. Це про те, що Україна має силу, знання, вміння, волю боротися та робити все для збереження економіки та добробуту своїх людей. Це про партнерську підтримку світу та високу оцінку спроможності команди України. Увесь цей тиждень ми обговорювали те, як вона діє у безпрецедентних умовах і досягає результату. Які виклики здолали і які нас чекають попереду", - зазначив керівник НБУ.

За його словами, детальний спільний з МВФ аналіз ще раз, по суті, верифікував оцінки та прогнози української сторони. Вітчизняна економіка й надалі демонструє неймовірну стійкість та ознаки стабілізації.